Cnc İşleme Merkezleri Hassas Mengeneler

Günümüzde en çok tercih edilen imalat yöntemleri arasında talaşlı imalat yöntemlerinin en bilinen işleme tezgahlarından olan cnc frezeler, teknolojik ilerlemeler sonrasında 5 eksen işleme kabiliyetine kavuşmuş ve bu da imalat sanayisi alanında iş yapanların büyük bir ilgisini çekmiştir.

5 eksen işleme olarak tabir edilen geleneksel x,y,z eksenleri haricinde iş parçasının bağlandığı tablanın kendi ekseni etrafında 360 derece dönmesi, bir de bunlara ek olarak yine tablanın doğrusal bir eksen çizgisi etrafında 180 derece dönmesi sonrasında 5 eksen işleme tezgahı, tek bir kez parça bağlama sonrasında, bağlanan parçanın 5 yüzeyi işlenebilme özelliği kazanmakta.

5 eksen cnc freze
5 eksen cnc freze

Yukarıda anlattıklarımızı, temsili bu resimde görmek mümkün. 5 eksen frezeler de yüksek talaş kaldırma kapasitesi ve yüksek kesim gücü, iş parçaları üzerinde önemli kuvvetlere neden olmakta.

Daha kısa sürede daha fazla talaş kaldırma isteği, zaman zaman mengeneler yüzünden istenilen performansta olmamakta ve bu da işletmeler için sorun oluşturmakta.

Alman Roemheld firmasının ürünleri arasına yer alan mengeneler, yatay ve dik işlem cnc mengeneleri, hidrolik mengeneler, 5 eksen cnc freze mengeneleri, kule tipi mengeneler gibi bir çok özel duruma göre hazırlanmış, güçlü ve hassas mengeneler bulunmakta.

5 eksen mengeneler ve diğer Roemheld ürünleri için Roemheld Türkiye temsilcisi Hidkom Mühendislik firmasına ulaşabilirsiniz.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın